Wat is een USB stick?

Iedereen kent de USB-stick, maar wat is een USB-stick nu eigenlijk precies? En wat is de techniek achter een USB-stick? USB-stick? Wat is dat?

Iedereen kent de USB-stick, maar wat is een USB-stick nu eigenlijk precies? En wat is de techniek achter een USB-stick?

Een USB-stick is een extern opslagmedium voor de computer dat kan worden aangesloten door middel van een USB poort. In de USB-stick zit een zogenaamd 'flash geheugen' die voor opslag zorgt.

Maar hoe werkt het?

Een USB-stick kan direct op een USB poort of USB hub worden aangesloten waardoor u direct bstanden van of naar dit medium kunt kopieeren of verplaatsen.

USB doorsnede

Om u de techniek van een USB-stick toe te lichten vindt u hierboven een doorsnede van een USB-stick. De toelichting vindt u hieronder.

1. USB stekker

2. Controller chip

3. Testpunten

4. Flashgeheugen chip

5. Kristal oscillator

6. Led

7. Schakelaar voor schrijfbeveiliging

8. Ruimte voor een tweede flashgeheugen chip

Duurzaamheid

Een USB-stick gaat natuurlijk onzettend lang mee. Enkel na zeer intensief gebruik bestaat er een kans dat het flash geheugen onbetrouwbaar wordt. Met intensief gebruik bedoelt men 10.000 tot 100.000 keer schrijven.

Ideaal relatiegeschenk

Met al zijn eigenschappen is een USB-stick zeer geschikt als relatiegeschenk. Zowel zakelijk als privé worden USB-sticks intensief gebruikt. Daarnaast zijn USB-sticks leverbaar in vrijwel iedere vorm en gemakkelijk te voorzien van een bedrukking. U kunt ze dus gemakkelijk personaliseren.

Meer weten?

Bekijk ons gehele assortiment of bekijk wat de mogelijkheden zijn uw pen te voorzien van uw logo of boodschap. Heeft u vragen of wilt u meer weten, neem contact op met één van onze specialisten.  Wilt u op de hoogte blijven, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Email: sales@wot-p.nl   Bel ons: (+31) 0416-671777

 

Een greep uit ons assortiment:

USB sticks - Digitale fotolijst - GSM artikelen - MP3 & MP4 spelers - USB cardreaders - USB gadgets - USB hubs - USB pc artikelen - USB speakers